پیامهای سلامتی برای هم نوعان در سراسر دنیا
سایت تخصصی سلامت-چنانجه مایل به ازدواج دایم یاموقت هستید به وبسایتsegheh110.blogfa.comمراجعه نمایید
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
جمعه 11 آذر 1390برچسب:, :: 22:45 ::  نويسنده : عبدولله

تا حالا سالاد مار کبری خوردی؟


قرمه‌سبزی، خورشت قیمه بادمجان و … این‌ها غذاهایی هستند که معمولا در ایران محبوب هستند آیا اما هرگز فکر کرده‌اید که سالاد مار کبری، املت عقرب، سوپ هزارپا و کباب اسب دریایی را هم بچشید!

روزنامه اکونومیک آبزرور نوشت: شاید شنیده باشید که می‌گویند چینی‌ها هر چیزی را که پرواز می‌کند به جز هواپیما،‌ هر چیزی را که چهار پا دارد به جز میز و هر چیزی را که در آب شنا می‌کند به جز زیردریایی می‌خورند. با این حال هستند کسانی که منوی غذایی به مراتب عجیب‌تری دارند!
وقتی به شهر “وانگ‌فوجینگ” چین سفر می‌کنید از دیدن چیزهایی که مردم این منطقه به عنوان غذا می‌خورند، شگفت‌زده می‌شوید. دست‌فروشان در خیابان‌های این شهر چیزهایی می‌فروشند که معمولا هرگز نمی‌خواهید آن‌ها را به عنوان غذا به دهان ببرید. دست‌فروشان در این شهر توریست‌ها را تشویق می‌کنند تا عقرب و هزارپاهای کبابی را امتحان کنند. با این حال وقتی به لائوس می‌‌روید وضع از این هم بدتر می‌شود!

در لائوس حشرات سمی هم به منوی غذا افزوده شده است. مثلا بسیاری حشرات سمی و صفرای آن‌ها را به نوشیدنی‌ها خود اضافه کرده‌اند چرا که معتقدند فواید بسیاری دارد.

مردم اغلب نوشیدنی‌های خود را با صفرای حیوانات سمی از قبیل مار کبری و عقرب مخلوط می‌کنند و در مناطق مرکزی این کشور، سالاد مار کبری غذای محبوب کهنسالان است.

یکی از ساکنان لائوس که سالاد مار کبری را امتحان کرده است در این باره می‌گوید: “بسیاری در اینجا بر این باورند که ترکیب سموم حیوانات وحشی مختلف باعث خنثی شدن آن می‌شود و به همین دلیل این سموم را به نوشیدنی‌ها خود اضافه می‌کنند. البته معمولا جوانان از این نوشیدنی‌ها استفاده نمی‌کنند و این‌ها بیشتر برای سالمندان است. با این حال من سالاد مار کبری خورده‌ام.”

او ادامه می‌دهد: “مار کبری به خوشمزگی مارهای غیرسمی نیست اما عموی من می‌گوید که سالاد مارکبری درد عضلات را تسکین می‌دهد. البته طبخ این غذا مهارت می‌خواهد چرا که باید بتوانید سم آن را بگیرید!”

راه های جلوگیری از سوزش سر دل


سوزش‌ سر دل‌ به احساس‌ ناراحتی‌ در قسمت‌ فوقانی‌ دستگاه‌ گوارش‌ گفته می شود. سوزش‌ سر دل‌ (که‌ با نام‌ برگشت‌ محتویات‌ معده‌ به‌ مری‌ نیز شناخته‌ می‌شود) یک‌ علامت‌ است‌ و نه‌ یک‌ بیماری‌. سوزش‌ سر دل‌ می‌تواند در هر سنی‌ رخ‌ دهد، اما در افراد بالای‌ ۶۰ سال‌ شایع‌تر است‌.

ـ علایم‌ شایع‌:
۱. ندرتاً استفراغ‌
۲. درد خفیف‌ یا احساس‌ نفخ‌
۳. مشکل‌ در بلع‌
۴. احساس‌ سنگینی‌، سوزش‌، یا ناراحتی‌ در قفسه‌ سینه‌
۵. آروغ‌ زدن‌ یا برگشت‌ مختصر محتویات‌ معده‌ به‌ دهان‌، که‌ باعث‌ ترش‌ کردن‌ می‌شود.

ـ علل‌ بیماری:
سوزش‌ سر دل‌ همانطور که‌ گفته‌ شد ربطی‌ به‌ قلب‌ ندارد. این‌ حالت‌ به‌ دلیل‌ برگشت‌ اسید از معده‌ به‌ مری‌ رخ‌ می‌دهد. عضلاتی‌ که‌ قسمت‌ بالایی‌ معده‌ را می‌بندند شل‌ می‌شوند و به‌ این‌ ترتیب‌، مقداری‌ از محتویات‌ معده‌ وارد مری‌ شده‌ و پوشش‌ مخاطی‌ آن‌ را آزرده‌ می‌سازد.

ـ عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر:
۱. زخم‌ مری‌
۲. استرس‌
۳. رژیم‌ غذایی‌ نامناسب‌؛ پرخوری‌
۴. چاقی‌
۵. سیگار کشیدن‌
۶. مصرف‌ الکل‌
۷. فتق‌ معده‌ (قسمتی‌ از معده‌ به‌ درون‌ قفسه‌ سینه‌ می‌رود).
۸. مصرف‌ داروهایی‌ مثل‌ آسپیرین‌، داروهای‌ مورد استفاده‌ در آرتریت‌ (التهاب‌ مفصل‌)، یا کورتیزول‌

ـ پیشگیری‌:
۱. سیگار نکشید، الکل‌ ننوشید و پرخوری‌ نکنید.
۲. مقدار چربی‌ها، غذاهای‌ سرخ‌ شده‌، ادویه‌جات‌، قهوه‌، چای‌، و رب‌ گوجه‌ فرنگی‌ را در رژیم‌ غذایی‌ خود کم‌ کنید.
۳. بلافاصله‌ پس‌ از غذاخوردن‌ خم‌ نشوید، دراز نکشید، یا ورزش‌ نکنید.
۴. لباس‌ تنگ‌ نپوشید.
۵. زیر سرخود را به‌ هنگام‌ خوابیدن‌ بالا ببرید یا پایه‌های‌ سر تخت‌ را حدود ۱۵-۱۰ سانتی‌متر بالا آورید.
۶. اگر اضافه‌ وزن‌ دارید، وزن‌ خود را کم‌ کنید.

ـ عوارض‌ احتمالی‌:
معمولاً انتظار نمی‌رود عارضه‌ای‌ رخ‌ دهد. سوزش‌ سر دل‌ که‌ به‌طور مکرر و به‌ مدت‌ طولانی‌ رخ‌ دهد ممکن‌ است‌ نشاندهنده‌ سایر بیماری‌ها مثل‌ زخم‌ معده‌ یا دوازدهه‌ باشد. اسید معده‌ ممکن‌ است‌ به‌ مری‌ آسیب‌ وارد کند.

ـ درمان‌:
سوزش‌ سر دل‌ معمولاً در عرض‌ حدول‌ یک‌ ساعت‌ پس‌ از خوردن‌ غذا آغاز می‌شود و ممکن‌ است‌ تا چندین‌ ساعت‌ ادامه‌ داشته‌ باشد. معمولاً نیازی‌ به‌ مراقبت‌ پزشکی‌ نیست‌. خوردن‌ ضد اسید به‌ هنگام‌ بروز سوزش‌ سر دل‌ و رعایت‌ نکات‌ پیشگیری‌ قاعدتاً باعث‌ کنترل‌ علایم‌ می‌شوند.

ـ داروها:
برای‌ ناراحتی‌ خفیف‌ می‌توان‌ از شربت‌ معده‌ (ضد اسید) استفاده‌ کرد. شربت‌ معده‌ روی‌ مخاط‌ مری‌ را می‌پوشاند و اسید معده‌ را خنثی‌ می‌سازد. دوز معمول‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ قاشق‌ غذاخوری‌ یک‌ ساعت‌ پس‌ از هر وعده‌ غذایی‌ و نیز قبل‌ از خواب‌.

ـ رژیم‌ غذایی‌:
از غذاها و نوشیدنی‌هایی‌ که‌ باعث‌ ترشح‌ زیاد اسید می‌شوند پرهیز کنید، از جمله‌ غذاهای‌ پر ادویه‌، قهوه‌، آب‌ میوه‌ ترش‌، یا الکل‌. خوردن‌ شکلات‌ باید کنار گذاشته‌ شود و مصرف‌ غذاهای‌ چرب‌ نیز محدود شود. غذا را در وعده‌های‌ بیشتر و حجم‌ کمتر در هر وعده‌ میل‌ کنید.

ـ در چه شرایط‌ی به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید؟

۱. اگر بلع‌ غذا مشکل‌تر شود.
۲. اگر به‌ هنگام‌ سوزش‌ سر دل‌ خون‌ بالا آورده‌ شود.
۳. اگر سوزش‌ سر دل‌ علی‌رغم‌ درمان‌های‌ خانگی‌ ادامه‌ یابد.
۴. در صورتی‌ که‌ علایم‌ زیر همراه‌ سوزش‌ سر دل‌ وجود داشته‌ باشند، ممکن‌ است‌ واقعاً حمله‌ قلبی‌ رخ‌ داده‌ باشد. بنابراین‌ کمک‌ اورژانس‌ بخواهید: تنگی‌ نفس‌، تعریق‌، درد در فک‌، گردن‌ و دست‌، تهوع‌ یا استفراغ‌، احساس‌ سرما و رطوبت.‌



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها